23 Haziran 2013 Pazar


Türk Futbolunun İçinde Bulunduğu Durum

Türk futbolunun içinde bulunduğu bu büyük düşüş'ün asıl sebebi aslında 3 Temmuz falan değil.

Birçok kesime göre bu Şike sürecine yıkılsa da biz aslında hiç bir zaman istikrarlı bir takım olamadık.

Zaman zaman Avrupada gerek klüp bazında gerekse milli takım bazında başarıları bulunan Türkiye bir türlü gereken istikrarı sağlayamadı ve bu durum günden güne Türkiye ve Türk futbolunun aşağı düşmesindeki en büyük etken.

Yıllardır alt yapı sorunu çeken Milli takımımız mevcut duruma bakarak konuşmak gerekirse bir 5-10 sene daha bu sorunu çekecekmiş gibi gözüküyor. Çünkü klüplerin alt yapıya verdiği önem çok çok az durumda.

Futbolun içinde olan yanlış kişileri saymıyorum bile.. (Bunları saymaya kalksak şuan TFF Başkanı olan Demirören'e söylenecek laf çok...)

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası başarısı sonrası ''-heh şimdi bişeyler olacak'' sözleri şuanda yerini ''-bu takımdan bir b*k olmaz''a bırakmış durumda.

Maalesef ki bu takımdan bu hali ile bir cacık olmaz.Klüpler bazında incelediğimizde Türk Futbolunun çıkışta olduğunu söyleyebiliriz. Gerek transfer, gerek ise Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki başarısı olarak bu sezon klüpler bazında gayet iyi bir sezon oldu.

Bu tabii ki ülke puanı olarakta bizi birazcık olsun rahatlattı, ancak Milli takımda durum tam tersi yıllardır kaçırdığımız turnuvaları söylemek yerine neden halen aynı oyuncular sorunu sormadan alamıyorum kendimi..

Yeni oyuncular, yeni yetenekler aranması gerekirken Türkiye formasını halen Gökhan Zan, Caner Erkin, Mevlüt Erdinç, Tunay Torun, Sercan Sararer gibi takımlarında bile forma bulamayan isimler giyiyor.

Neden derseniz bu saydıklarımdan 3 tanesi Almanya da Futbol oynuyor(muş), bunun doğrusu Almanya da yedek kalıyor.

Ben ise halen Türkiye'nin ayaklanması için bir umut görenlerdenim, bugünlerde başlayan U21 Dünya Kupasındaki genç takımımızı görünce bir umut doğuyor içimde.

Eğer bu umut yeşerekse bu şuan başımızda olan Abdullah Avcı ile olmayacağı da kesin. Her ne kadar gençlere önem veriyormuş gibi gözükse de milli maçlardaki seçimleri ile gerçek yüzünü görüyoruz kendisinin.

Bir gün eğer tekrar dirilecek ise bu takım baş kural Alman Pasaportu olanlar giremez olacak kuşkusuz ki :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder