18 Nisan 2013 Perşembe

Sociedad eski günlerine dönüyor..

Bu sezon bir diriliş geçiren Sociedad'ın mükemmel çıkışını kaleme alıyoruz.


Ligin bitmesine 7 hafta kala Sociedad mükemmel Avrupa takibini sürdürüyor ve takım böyle giderse bu sezon amacına ulaşacak.

Gelecek sezon Avrupa kupalarında Sociedad ismini sıkça anabiliriz.

Gelelim, bu yarışta göze çarpan isimlere ;

-Carlos Vela inceleyeceğimiz ilk isim Arsenal altyapısından yetişen ancak bir türlü EPL'de bekleneni veremeyen Vela bu sezon başında Sociedad'a kiralandı.

Genç oyuncu Sociedad'ın bu çıkışına golleri ile katkı verirken, adının unutulmaması gerektiğini gösterdi.




Vela görüldüğü üzere ligde attığı 13 gol ile takımın en skorer oyuncusu konumunda ancak buna ek olarak diğer bir yararlı istatistik ise ;



Vela'nın sonradan oyuna dahil olduğu maçlardaki oyunu toplam 3 maçta sonradan oyuna giren Vela bu maçlarda da 2 gol kaydetmiş.

Bu istatistiğin önemli olmasının sebebi ise bilindiği üzere sonradan oyuna girip ısınmanın daha zor olması..



Gelelim Vela'nın bir diğer özelliğine, Vela şuanda ligde Asist krallığının önemli takipçilerinden birisi yaptığı 8 asistle takıma bu alandada destek olan Vela bu sezon ki istatistiksel durumu ile göz dolduruyor..


Gelelim bir diğer önemli oyuncumuza ortasaha'nın skora en çok katkı yapan isimlerinden birisi olan Xabier Prieto'da sıra..

29 yaşındaki tecrübeli ortasaha oyuncusu takıma katkısı ile dikkat çeken bir diğer isim. 8 golünün yanı sıra ligde 2 de asisti bulunan Prieto ortasaha'nın önemli oyuncularından birisi.


Bir diğer ismimiz ise yukarıdaki istatistiklerin sahibi Griezmann, 22 yaşındaki Fransız oyuncu bu sezon ortaya koyduğu performans ile göz doldurdu.

Ligde 8 gol, 5 asistlik bir oyun sergileyen genç oyuncu bunun yanı sıra 1 gol de Kral kupası maçında kaydetti.


Şuan da ligde 4. sırada bulunan Sociedad eğer bir talihsizlik yaşamaz ise onu yeni sezonda Avrupa Kupalarında görebileceğiz.

İyi bir kadrosu bulunan Sociedad bu sezon eski günlerine dönüş sinyallerini vermeye başladı..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder